Добромир Драганов е дизайнерът на "Костюма за мъжа на XXI век"

На 19 октомври Русе отново напомни за себе си като един от основните центрове на българската модна индустрия с бляскав конкурс за дизайнери на мъжки костюми "Костюмът за мъжа на XXI век", на който Fashion.bg беше основен медиен партньор. Целта на конкурса беше да популяризира и да даде стимул за развитие на модните дизайнери в България, тъй като те често остават зад сянката на модните марки, за които работят. Конкурсът беше и поле за изява на множество млади и талантливи дизайнери - ученици и студенти.

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI векДобромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

Вечер на суетата - така организаторите нарекоха финалната вечер на събитието. Три изкуства - театър, музика и мода бяха в центъра на прожекторите. Дизайнерите представиха изработени по техни проекти модели на мъжки костюми, с които дефилираха артисти от русенския Драматичен театър "Сава Огнянов". Публиката имаше възможност да се наслади и на изпълнения на флейта и китара от възпитаници от НУИ "проф. В. Стоянов". Специално участие във вечерта взеха музикантите от The Unique Voices & Soprano и квартет "Хипнотик".

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век Водещи на събитието бяха Любомир Нейков и очарователната Десислава Огнянова. Журито беше с международно участие от България, Италия, Швеция, Германия, Гърция и Австрия, с председател Силвия Кабаиванова, главен редактор на Fashion.bg. Своят глас за най-добър дизайнер дадоха и кметът на Русе инж. Божидат Йотов и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Събитието уважи и ректорът на Русенски университет доц. Христо Белоев.

Свои модели готови облекла представиха дизайнерите Добромир Драганов, Неделчо Хаджиминев, Кирил Паланкасов, Милко Петров, Ангелина Асенова, Мустафа Аковлу, Николай Николов, Рая Шкодрова, Радослав Кръстев и Петя Петрова.

Победител в конкурса стана младият дизайнер Добромир Драганов. Той скоро е завършил Нов Български университет, специалност Мода и вече успешно работи в областта на модата. Като победител той ще има възможност да посети модно изложение в Милано или една седмица да се запознае с работата в италианска фабрика (по избор). Наградата е предоставена от ателие за мъжки костюми Richmart by Top Men, организатор на конкурса.

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

Участниците получиха множество награди от спонсорите - Евро Старс ООД, хотел Cosmopolitan, Rousse Winery, PFAFF, Office 1 Superstore, Русе прес, Masterbird.com, Fashion.bg. Конкурсът беше под патронажа на Областния управител и кмета на Община Русе и с медийната подкрепа на вестник Утро, РТВЦ-Русе, кабелна телевизия Делта, Fashion.bg, Moda.bg, Fashion Lifestyle Magazine, радио Темпо и Ruseinfo.net.

Снимки:
1. -3. Модели на участниците в конкурса, представени от артисти от русенския Драматичен театър "Сава Огнянов".
4. Журито на конкурса
5. Участниците в конкурса, които се представиха с готови облекла, заедно с управителя на ТОП МЕН Мартин Йорданов
6. Победителят Добромир Драганов, управителят на ТОП МЕН Мартин Йорданов и водещата Десислава Огнянова
7. Квартет "Хипнотик"
Фото © Румен Николаев

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

Скици:

1. - 2. Скици на Ангелина Асенова
3. - 7. Скици на Боряна Иванова
8. - 10. Скици на Милена Начева
11. - 13. Скици на Соня Валериева Иванова
14. - Скица на Атанас Парцаков
15. - 16. Скици на Таня Данова
16. - 18. Скици на Виолета Христова
19. - 20. Скици на Антония Кондова

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI векДобромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

 Скици на Боряна ИвановаДобромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

 Скици на Боряна ИвановаДобромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI век

 Скици на Боряна ИвановаСкици на Милена Начева

Скици на Милена НачеваСкици на Милена Начева

Скици на Соня Валериева ИвановаСкици на Соня Валериева Иванова

Скици на Соня Валериева ИвановаСкици на Атанас Парцаков

Скици на Таня ДановаСкици на Таня Данова

Добромир Драганов е дизайнерът на Костюма за мъжа на XXI векСкици на Виолета ХристоваСкици на Виолета Христова

 Скици на   Антония Кондова Скици на   Антония Кондова