Важни съвети за избор на мъжки костюм


Важни съвети за избор на мъжки костюм Изберете конструкция на сакото. Едноредното сако с две копчета е може би най-известният стил, но саката с три или четири копчета също са популярни. Не забравяйте, че модата при мъжете се мени също така често, както и при жените. Само високите и слаби мъже модат да носят официални двуредни сака, защото те добавят обем на фигурата. Съответно, те трябва да се държат закопчани през цялото време, тъй като разкопчаното сако виси и не изглежда добре.

Изберете подходящ плат и шарка. Ако се спрете на плат с десен, проверете дали шарката е в линия (пасва си) при шевовете на рамото и ревера.

Избор на плат за костюм. Висококачествената камгарна вълна е най-сезонно гъвкавият избор. Памукът и лена са подходящи за лятото. Избягвайте смеси, които се правят с твърде много полиестер, тъй като те не дишат добре и може да изглеждат евтини.

Смачкайте плата, за да сте сигурни, че връща обратно формата си, вместо да се мачка (освен ако не сте избрали плат, които би трябвало да се мачка като например лен).

Изберете модел панталон. Плисетата правят панталоните шик и предоставят повече място за движение, докато гладките отпред панталони правят фигурата по-слаба. Подгъвите в края са формални, добавят тежест на костюма и могат да накарат краката да изглеждат по-къси. Панталоните без подгъв издължават краката и са по-неформални.

Пробвайте дали сакото ви става. Уверете се, че яката на сакото ляга плътно към задната част на врата ви и показва половин сантиметров ръб на яката на ризата. Раменете трябва да бъдат леко подплатени и нито прекалено квадратни, нито прекалено паднали. Ръкавите следва да разкрият от половин, до един сантиметър от маншета на ризата (тоест ръкавите на ризата трябва да са малко по-дълги от ръкавите на сакото) и трябва да свършват на около 12 см преди върха на палеца.

Закопчайте сакото и седнете, за да проверите дали е удобно и дали не променя формата си.

Уверете се, че панталоните стоят на талията, не на бедрата и падат леко на гънки върху обувките ви. Уверете се, че чорапите ви не са видими, когато седнете или вървите (поради тази причина панталона се оставя малко по-дълъг).

Имайте предвид няколко правила:
Високите мъже трябва да подчертавят хоризонталните линии и да избягват вертикални райета. Двуредният костюм стои добре на високи и слаби мъже. Ниските мъже следва да изберат еднореден костюм, с по-късо сако и вертикални райета.

Ако си купувате костюм от конфекция, често може да се наложи да вземете панталона, който се предлага към сакото, без значение какъв е. В този случай, кройката на сакото, което е по-забележимо, трябва да има предимство пред панталона. Имайте предвид, че панталоните лесно могат да се удължават или скъсяват. Най-добре е купуването на сако и панталон отделно, което ще ви даде по-голям избор и е добър подход, ако се нуждаете от по-специални кройки (примерно, ако имате голям гръб и малка талия). Идеалният вариант е да си направите костюм по поръчка с вашите мерки и избран от вас плат. Тази услуга се предлага от марката Richmart.

Снимка: Модел на Richmart

За контакти с Richmart:

Русе, ТЦ "Дунав", ет.2
Тел.: 082 821340, Факс: 082 822775
sales@richmart.eu
Richmart мъжки костюми
Richmart men's suits