Чичо Али от Турция – модна икона от улиците на Берлин

Веселка Петрова

Интернет и неограничените възможности за споделяне на информация, които предоставят новите технологии, могат да превърнат всичко и всеки в сензация буквално за секунди.
Ето за какво става въпрос:

83-годишен турски джентълмен от Берлин привлече вниманието на блогосферата със своя стил на обличане. Той е лекар и баща на 18 деца. Да крои и шие винаги е било хоби на Али и след като се пенсионира, той решава да му се отдаде и да го практикува редовно.

Дотук чудесно, но как е станал известен за широката аудитория?

Ето тук се намесват съвременните информационно-комуникационни технологии.
Австралийската фотографка Зоуи Споутън публикувала негови снимки с различните му визии в своя блог. Вниманието на 29-годишната девойка, работеща в едно от берлинските кафенета, нямало как да не бъде привлечено от този стилен и изискан господин, който всеки ден минавал край работното и място. Впечатление и направил разнообразният гардероб на Али. И така Зоуи помолила „чичо Али“ да и позира, той пък се съгласил и „воала“ - днес е медийна звезда!
Зоуи създала страница „Как е облечен чичо Али“, която вече е истински хит. Разбира се повече лични данни за Али не се съобщават, за да не бъде обезпокояван. Все пак страницата на Зоуи се следи от 120 000 потребители.

Според нас в ето този костюм Али изглежда чудесно. Надяваме се и на вас да ви хареса и помнете: „Светът е голям и ВДЪХНОВЕНИЕ дебне отвсякъде!“ ;)

Чичо Али от Турция – модна икона от улиците на Берлин

Източник: БГНЕС и Zoe Spawton’s blog