Ganni и Polybion представят нов блейзър, изработен от бактериална целулоза

 

Датският моден бранд Ganni си партнира с Polybion за създаването на нов блейзър от биокожа, изработен изцяло от Celium™ – нов материал от бактериална целулоза.

Ganni и Polybion представят нов блейзър, изработен от бактериална целулоза

Celium™ е изработен от плодови отпадъци във фабриката на Polybion в Ирапуато, Мексико. Celium™ е висококачествен заместител на животинската и синтетичната кожа. Той е първото от многото решения на биотехнологичната компания.

Блейзърът на Ganni е жълтозелен, прошарен като мрамор, и украсен със сребърни копчета. Изделието поразително напомня усещането за традиционна кожа – от текстурните детайли до износения вид.

Celium™ може да се счита за единствен по рода си текстил, тъй като при завършването на всяко готово изделие се получават уникални модели. Универсалността на дизайна му позволява да бъде боядисван, дъбен и щампован, което го прави желан материал за работа. Celium™ е издръжлив и предава усещане за лекота.

Сътрудничеството с Polybion означава по-голям ангажимент към кръговите инициативи, тъй като Ganni напълно преустанови използването на необработена животинска кожа в своята линия за конфекция и планира през 2023 г. да направи същото с обувките и с аксесоарите.