Окаяните клишета на Pitti Uomo


Ама как! - на първо място обувките на босо, дори и в зимно време - вече става банално, дори когато джентлеменът е с неустоим глезен. Както казва някой си - една ябълка си е ябълка, но 3000, това вече е статистика.

Карето - 3 на 0 спрямо райето. Смятам, че в сферата на мъжката мода има каре, райе и точки, може и малко кашмирени фигури. Принс де Гал не го броя, той е компромисно решение за неудачници. Карето във Флоренция бе отново опит за надмощие пред фотографите. Колкото по-едро, толкова по-добре!


Окаяните клишета на Pitti Uomo


Бомбър без ръкави над сако - и във вид на всякакви елеци и кожухчета и контошчета, сякаш облеклите ги излизат да цепят дърва в Алпите.

Идиотизмът на уеднаквените и стандартизирани модните фенове - ако се появи по-елегантен от тях - умират. Подслушвах една дама, която каза, че едвам ги понася. Но те са точно толкова малоумни, колкото и изрусена простачка…

Все по-тесните панталони - тенденция към чорапогащи, истински унисекс. Панталоните стават все по-тесни и с еластан, а някои са направо ластични. Защо стройните мъже не се върнат към ренесансовите чорапи, така ще показват и овала на пакета си.

Редките цветове - музей на модата. Луда надпревара кой да е в по-рядък цвят. Изложение на папагали. Но редките цветове са в музея на облеклото във Флоренция и имат неподправен, облагороден от времето чар.


Окаяните клишета на Pitti Uomo


Monkstrap, двукатарамни и салонните пантофи - това са двата вида най-популярни в момента модели обувки. Първите се носят от пристрастени към английския атитюд, дори и ако са французи, а вторите от изтънчени и префинени, напомадосани франтове.

Японската перфекция с чудни цени - японците вече умеят да изработят и слиперси и ботине Балморал на разумни, тройно по-ниски от Лондон цени. Тогава ние да тръгнем с цървули!

Шарфът - педерастичното гран-клише на PittiUomo! Много обемистият, пелеринообразен шарф, разнасян тъдява и от бутафорния Лорд ъф фон дьо тен е най-непоносимото модно клише във Флоренция. Май се рециклира вече има-нема пет години.

Ламбърс-брадите - боже каква досада а ла Карабас-Барабас!

Простете за откровеността!


Окаяните клишета на Pitti Uomo


Снимки:
© Fashion.bg