Мъжкият костюм Attolini


Гледали ли сте "La grande bellezza"? Славен филм, съвсем не за простаци и най-важното - героят, много изтънчен римски денди и облечен в костюми на Attolini. А това не е никак малко в светски смисъл…


Мъжкият костюм Attolini


Това, което за мнозина шивачи е мечта, за неаполитанеца Cesare Attolini отдавна се е сбъднало - Sartoria Mediterranea е мястото, където около 180 души шият мъжко и дамско облекло в два варианта, изцяло на ръка и донякъде… Между тези две колекции, възникват и костюми по мярка. Но не в смисъла на конфекция по мярка или преправяне на вече готови модели, а чрез напълно индивидуални образци.

Това изисква особен акцент, защото няма да намерите друга манифактура и в Италия и другаде, чийто собственик сам взема мерки от клиентите си, прави кройка и присъства на всички проби.


Мъжкият костюм AttoliniМъжкият костюм Attolini


В противоположност на други собственици на манифактури, тук шефът е опитен шивач и владее занаята във всички области, от кроенето до завършената дреха. Това е фамилна традиция, тъй като още бащата Винченцо преди войната се радва на славата на изкусен шивач по мярка, а братята на Чезаре имат днес в Неапол манифактурата Attolini&Palermo.


Мъжкият костюм Attolini


Разбира се кръгът на клиентелата е съвсем малък и ексклузивен, тъй като управлението на манифактурата отнема на Чезаре много време. Много рядко той може да вземе сантиметъра, ножицата и молива, за да проектира един напълно индивидуален образец. Но всеки костюм, който има на етикета си Cesare Attolini бива пробван минимум два пъти. Затова се отклоняват предложения за бързи поръчки, макар и учтиво. Не се удовлетворяват желания, без да е изразена молба. Но когато това е направено, Чезаре и тримата му сина Винченцо, Масимилиано и Джузепе взимат платовете и потеглят. С Privatjet към аудиенция за придобиване на изключителен костюм. В някоя вила, яхта или хотелска сюита, въобще където и да е, поръчката е дискретна за костюм, ръчно изработен от шефа.