Да си облечен в лунички -
Eddie Redmayne


Едуард Джон Дейвид Редмейн, е английски актьор, модел, певец и най-вече, повярвайте, ужасно елегантен мъж. Роден и израснал в Уестминстър, той изучава история на изкуството в колежа Тринити, Кеймбридж, което му личи, защото винаги изглежда пикториално, след което за кратко започва и кариера на модел, което също му личи на червения килим, където е по-добър и от професионалните манекени. Redmayne започва професионалната си кариера в лондонски театър, преди да направи своя дебют на екрана през 1998 г., отбелязвайки телевизионни участия.


Да си облечен в лунички - Eddie Redmayne


Първите му роли в киното идват през 2006 г. и от тогава е все във вихъра вълната: 2006 - "Добрият пастир" (The Good Shepherd),2007 - "Дивашка благодат" (Savage Grace),2007 - "Елизабет: Златният век" (Elizabeth: The Golden Age), 2008 - "Другата Болейн" (The Other Boleyn Girl), 2011 - "Моята седмица с Мерилин" (My Week with Marilyn), 2012 - "Клетниците" (Les Misérables), 2014 - "Теорията на всичко" (The Theory of Everything), 2015 - "Пътят на Юпитер" (Jupiter Ascending), 2015 - "Момичето от Дания" (The Danish Girl), 2016 - "Фантастични животни и къде да ги намерим" (Fantastic Beasts and Where to Find Them), включително и Savage Grace (2007).

Следват изобилно и повече от луничките му и наградите: Оскар за Най-добър актьор 2015 - "Теорията на всичко", Златен глобус за Най-добър актьор в драма 2015 - "Теорията на всичко", БАФТА за Най-добър актьор 2015 - "Теорията на всичко"; фотосесиите, рекламните акции на Мазерати, Омега, Бърбърис и какво ли не, които ползват неустоимо привлекателното му лице за отявлено комерчески цели и успяват и най-накрая иде непоклатимата му репутация на най-елегантен мъж по червените килими. А там конкуренцията е жестока и той я направи на пух и прах… Как?


Да си облечен в лунички - Eddie Redmayne


Ами като се облича в своите лунички и обезкуражителна усмивка. Дали е облечен във Валентино, Бърбърис, Чифонели или каквото и да е, след него и покрай него е страшно да носиш смокинг. Неговите, черни, вечерно сини, кадифени, или просто със сатенирана яка, му стоят прекрасно.


Да си облечен в лунички - Eddie Redmayne


Карираните костюми за сесиите му за GQ са произведение на топлотата в атмосферата на английската дъжделива студенина. Костюмите му от гладко копринено кадифе в изумрудено водят до истерия… инфаркт и желание да стоиш пред Караваджо в Берлинската Gamaldegalerie. Кежуълите му са облагородени от артистизъм и неподправена простота… И джинси и пуловер да сложи, пак изглежда особено, като да е Рудолф Нуреев на репетиция на балета на Большой театр. На летището уж с някакво тренкотче и деним-панталон, но балансирайки с два ужасно скъпи куфара-гардероба в синьо и виолетово, събира очите на всинца, което води до непоправимо кривогледство.

А как му стоят роклите Реноар в "Момичето от Дания"! Досущ като сватбата на датската принцеса, която дава ръката си на гръцкия престолонаследник. Картина като че нарисувана от Серов. Винаги съм смятал, че ако един мъж не изглежда добре в женски дрехи, то не ще изглежда добре и в мъжки… Същото важи и за жените.


Да си облечен в лунички - Eddie Redmayne


И все пак коя е тайната на тази елегантност? Освен да носиш нещо от шарма на младия княз Юсупов-Сумароков, пак повтарям - луничките. Убеден съм, че новата мода на мъжки костюми на точки иде тъкмо от завистта на другите мъже, че нямат такива лунички…Хаха…