Pitti Uomo - сладостен анархизъм


Превръщането на мъжа в прекрасно лекомислен типаж, покрит с фльорони и сецесионни винети, е особено натрапчива тенденция и на тазгодишното изложение Pitti Uomo. Това е един находчив пикториален ефект.


Pitti Uomo - сладостен анархизъм


Музеизацията на модата, един аномален трик, за да се почувстваме в разгара на съвременността, триумфира отново като емблема, или по-добре герб на статута на това изложение, своеобразен монарх в света на мъжката мода. Тук Лагерфелд с ретроспективата си даде един знак за шеметната скорост на този преход.

Новата класика показа изумителната неизчерпаемост на наследството, податливо на всевъзможни свежи вариации.


Pitti Uomo - сладостен анархизъм


Сарториалният деним отново бе на особена почит като един компромис между уличната небрежност и претенцията на джентлемена да бъде безукорен, дори и в спортно облекло.

Тюркоазеното запази монархическия си статут в двуредния костюм, водейки ни едва ли не пред платно на Веронезе. Точките отново внасят двусмислено сантиментална нотка по сака и панталони.

Хаосът в модната индустрия направо радва най-забележителните контета на последното издание на Pitti Uomo - дългогодишното италианско изложение и място за специални презентации на мъжка мода с най-добре облечените, претенциозни и забележите господа в модната индустрия от цял свят.


Pitti Uomo - сладостен анархизъм


И докато изложението е съсредоточено върху формалната страна на модата, костюми и спортно облекло, то съпътстващите събития обикновено дават сцена на напредничавите до полуда експерименти на суетните мъже, посетители на изложението и дошли да блеснат.

Общото между двете е централното понятие на италианската елегантност, обозначено като sprezzatura, смело комбиниране на различни цветове и текстури, задължителните двуредни костюми с тениски, или пък на голо, белият деним като основен панталон за лятото, съпътстван от пижамата, разбира се, тъмносиньото и сивото - най-знаковите цветове на елегантността в преосмислена оптика.


Pitti Uomo - сладостен анархизъм


Pitti Uomo - сладостен анархизъм


Радостен анархизъм цари в монархическия домен на класическата мъжка елегантност. На тези мъже не им пука - те са разкрепостени и смели…