Английските вратовръзки и faux pas


Английските вратовръзки и faux pasОнзи, който носи вратовръзка с цветовете на едно поделение, колеж, училище или клуб, по този начин дава израз на своята принадлежност към съответната институция и преди всичко - към доброто общество. Поне така е в Англия - люлката на вратовръзката.

Господа, които не са родом оттам и си купуват от тези вратовръзки, го правят съобразно стилистични и естетически критерии и по отношение на подобен избор не може да се възрази. Обаче става доста смешно, когато един немец се среща със своя английски бизнес-партньор и се е накиприл с вратовръзката на реномиран клуб по гребане, на който очевидно не е почитаем член. На англичанина това ще се стори смешен маскарад и парвенюшки маймунджилък, още повече пък ако е член на съответния клуб.

Вероятността да изпаднете по този начин във fauxpas в Англия е относително голяма, тъй като има едно необозримо количество говорещи цветни комбинации.

Затова най-важните трябва да са ви известни, а те са:
the Staffordshire Regiment, Black Watch, Merchant Navy, Royal Hampshire Regiment, Life Guards, Royal Navy, Royal Pioneer Corps.


Английските вратовръзки и faux pasАнглийските вратовръзки и faux pasАнглийските вратовръзки и faux pasАнглийските вратовръзки и faux pas

Английските вратовръзки и faux pasАнглийските вратовръзки и faux pas


Та, когато сложите подобна кравата внимавайте да не ви мобилизират!