Триумфалната вратовръзка Hermes


Eдна вратовръзка на Hermes безусловно принадлежи към малочислената група ексклузивни продукти, които по цял свят биват разпознавани с респект като белег на добър вкус. Със сигурност има вратовръзки, издаващи още по-фин усет за стил и вратовръзки, още по- скъпи и редки, но никоя друга не е припозната и адмирирана от критиката, модата и вкуса толкова, колкото вратовръзката Hermes. Независимо къде ще ви отведе деловото ви пътуване, няколко вратовръзки на знаменития лейбъл, сполучливо комбинирани с ризите и костюмите ви, ви гарантира винаги добър изглед и ще ви отвори много врати.


Триумфалната вратовръзка Hermes


Трудно е да се каже кое е особеното, отличителното в Hermes вратовръзката. Може би непогрешимият стил, а може би магическата сила на името на марката, което от десетилетия е символ на лукс. Когато през 1953 г. Hermes вратовръзката се появява на пазара, никой не може да предположи, че четиридесет години по-късно са продадени над шест милиона екземпляра. При това Hermes има над стогодишна фирмена история. Камъкът е положен от Thierry Hermes. През 1879 г. под ръководството на неговия син Emile-Charles фирмата се разполага на днешния си адрес - Faubourg St.Honore № 24.

През 1929 година фирмата открива магазин и в Ню Йорк. Оттук започва световната експанзия на марката, която предлага кожени изделия, копринени кърпи, вратовръзки, а също и облекло, фини аромати и аксесоари от всякакъв вид.

Комуто това се харесва, може да се облече от глава до пети в Hermes, а също да декорира и цялото си жилище с продукти на тази знаменита марка. Всеки може да се включи в мита Hermes като си достави поне една вратовръзка с престижното лого.

Има джентлемени, които си купуват годишно четиридесет вратовръзки на марката. Годишно има по две издания на около двадесет десена. Към това се зачисляват и десет нови вариации на стари мотиви. Повечето десени са разработени в четери-пет цветови диапазона. Този, който ги колекционира сериозно, може да си набави липсващите екземпли по бутиците на летищата. Тук може да се намери нещо, отдавна продадено в бутиците на Hermes.


Триумфалната вратовръзка Hermes


При цялото многообразие на десени, клиентите-познавачи имат един безспорен фаворит, а именно мотива Chaine d'Ancre, познат ни и от бижутерията на лейбъла, от който мотив се продават над 6000 екземпляра на колекция. Може би една от тях виси във вашия гардероб…