Мъжките аксесоари:
Вратовръзката 7-fold


Най-добрите вратовръзки се шият от чиста коприна или вълна, ала указанието "all silk" или "100% cashmere" на етикета не ни казва цялата истина за природата на вратовръзката. По-верно би било да се напише "shell fabric all silk" или "shell made of 100% cashmere", тъй като собствено и най-добрите вратовръзки съдържат подплата, която не е копринена или кашмирена и за нея не се споменава.

Но има и вратовръзки, които изцяло се състоят от коприна и не съдържат никаква подплата от друг материал. Тези редки и по правило значително по-скъпи майсторски произведения се обозначават със "seven-fold-tie". Името обозначава един начин на произвеждане, при който квадратно парче коприна чрез седемкратно нагъване се привежда във формата на вратовръзка. И така, вратовръзката "seven-fold-tie" не съдържа в обема си никакви вложения от друг плат, а само 100% коприна.


Мъжките аксесоари: Вратовръзката 7-fold


"Seven-fold-tie" си е направо Nonplusultra (най-висок стандарт за качество) в "tie-making" (производството на вратовръзки), а също и Nonplusultra на Understatements.

Най-доброто от най-доброто… Ако можете да си го позволите…