Е.Marinella - перфектната вратовръзка
по мярка


На Piazza Vittoria в Неапол се намира, зад ненатрапчива, ала загадъчна витрина, магазинът, който от 1914 г. когато е създаден от Еудженио Маринела, обезпечава неаполитанци и джентлемени от цял свят, между които Горбачов, Джордж Буш, Фрасоа Митеран, Оскар Луиджи Скалфаро, Хелмут Кол и др, с чудеса във формата на най-фините вратовръзки, които познавачът може да си въобрази, по желание и по мярка.

Е.Marinella - перфектната вратовръзка по мярка


Тук клиентът може да си заръча за новото спортно сако дузина вратовръзки, съобразно предпочитанията му за мерки, които съответстват на пропорциите му. Включително може да избере и дебелината на подплатата, в пряка зависимост от която е размерът на възела на вратовръзката.

Всичко се изработва на ръка, подплатата е от същия материал, както и лицевата част и в процеса на изготвяне ще видите същите бели конци, които са един отсимволите на скъпия сарториален костюм. Клиентът тук е диктатор, който упражнява решаващ контрол върху всеки детайл на пожеланата вратовръзка.

Онзи, който счита, че този магазин не оправдава опортюнистичните си цени, се лъже. На двадесет квадратни метра е изложено много повече, отколкото в многоетажен магазин за мъжка мода… Печалбата не е преценена съобразно една много висока цена, а спрямо едно изискано общество от джентлемени-познавачи от Италия и от цял свят. Изобщо не е случайно, че това място за поклонение на приятелите на вратовръзката, на картата се намира именно в Италия и още повече - в Неапол. Тъкмо в Италия, както никъде по света, мъжете отдават такова голямо значение на облеклото си, а тук е и Меката на костюма по мярка. Как да не се отдаде подобаващо значение и на вратовръзката!

В Англия много повече значение се отдава на ризата по мярка и изборът на вратовръзки е ограничен. Не бива да се забравя, че училищата, клубовете и военните подразделения отдавна са определили цветовете и мотивите в дизайна на вратовръзките. Затова на острова поръчката на вратовръзка по мярка не е от голямо значение и се счита за неоправдан каприз.

Но пък бутикът Marinella отлично пасва на френските модни вкусове. Французите знаят да ценят традиция, качество и стил. При Charvet на Place Vandome можете да си заръчате вратовръзка по мярка.


Е.Marinella - перфектната вратовръзка по мярка


Определено не само ръчното изработване прави Marinella световно известна марка, а огромното количество и качество на платове, които са налични. Три пъти в годината Маурицио Маринела избира платове в Англия. Той пази търговските отношения, които баща му и дядо му преди повече от осемдесет години са установили.

В магазина могат, освен да се заръчат вратовръзки по мярка, също и да се купят готови, поръчани в Англия. Но там Маурицио се доверява само на най-добрите майстори. Drake's, примерно, доставя както платове, така и готови екземпляри, лично заръчани от неаполитанците, но те се продават само с лейбъла на Marinella.

Marinella доказва, че днес малките фамилни предприятия могат да просперират под знака на високото качество и индивидуалния сервиз. Богатата на традиции фирма показва с елегантност и финес, че сигурният в стила си и наясно по въпросите на модата клиент най-добре знае какво му пасва. Защо да се задоволява с предложение от максимум една дузина вратовръзки с определена дължина и ширина, след като Marinella му предлага повече от 3500 различни материи и десени?