Още за якето Barbour -
детайли и разновидности


Якето Barbour съществува в три различни качества на плата
- от супер лека, лека и тежка, водонепроницаема материя Thornproof. За производството на този специален и извънредно здрав материал се използва напластен египетски памук, изтъкан съобразно различни степени на здравина и най-накрая импрегниран по специален начин с восък. Първоначално този защитен слой е много плътен, но с времето изтънява и придава на Barbour онзи благородно патиниран изглед.

До ципа, с който се закопчава якето, има вътрешен джоб, предпазван от грабеж и от допълнителното закопчаване на принципа цик-цак. Тези копчета са от корозионно устойчив месинг и след дълги години не дават проблем при закопчаване. За това спомагат не само големите месингови зъбци но и големият диаметър на копчетата, които безпроблемно се закопчават и разкопчават, дори когато сте с ръкавици. Има и вътрешни джобове според модела, които побират всичко - от бучка захар за любимото пони до каишката на кучето ви, от вестник до очила, от ябълка, за из път, до дъвки. Отново според модела, външните балонообразни джобове побират патрони за лов, ключове за Range Rover, мобилен телефон, цигари и запалка.


Още за якето Barbour - детайли и разновидности


Има различни разновидности на якето, но най-основните са шест на брой. Зелен Beaufort е най-разпространеният модел, предпочитан от ученици, млади дами и дами от обществото, които са се втурнали да правят шопинг. Леко по-дългия Border се явява, така да се каже възможен заместител на Trenchcoat. Предлага се в зелено и синьо и предоставя удобството на много джобове. Bedale - любим на ездачите. Тежкият Moorland е наличен само в маслиненозелено. Подходящ е за тези, които искат да се разграничат от масовката на първия модел Beaufort. Тежкият и дълъг Northumbria е подплатен не с типичния house check, а с една значително по-топла смеска от вълна и полиестер, чийто десен носи умилното име Hunting Mckinnon. Има и едно яке за дъжд без ръкави, един вид топла жилетка, която ще ви предпази от лапите на кучето ви в момент на разнежване…