Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Eдин от най-рафинираните магазини за висок клас обувки – Mino 1923, късче есенциална Италия в сърцето на София, тапицирано в тъмночервено кадифе и приличащо на пещерата на Аладина и което дължим на вкуса на неотразимата Екатерина Матеева, наскоро представи в столична галерия, както и в магазина си, бранда Fabi, с празненство, в което демонстрацията на препарацията на раратетните обуща от елитен майстор и млад красавец, гравиращ изображения с лазер по желание, бе ароматизирана благоуханно с парфюмите от колекцията на бранда и всичкото това тънеше в спиритуозната омая на приготвени от много умел барман, приличащ на Конър Макгрегър, изкусителни коктейли. Зави ли ви свят?

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Нека накратко представим фабулата FABI, една немислимо прецизна фабрикация! Тъй като се явих на фиестата, обут с монкс обуща на марката в черешово червено, мисля че добре бихме интродуцирали с описание на това, което чувствах. Погледнати отвсякъде, отгоре, откъм подметката и отвътре, тези обувки са произведение на изкуството. Боядисването им е извършено на ръка и носи онази благородна неравномерност, типична за най-скъпите английски обувки, цветът е неземен и напомня обагрянето на великденско яйце. Отвътре стелка с цвят на натурален телешки бокс с логото, една мантра на елегантността и по краищата – празово зелен кант. Съчетанието червено-зелено е сигнификат на монархизма… и на напомня принчипеса Палавичини. Подметката в цвят коняк, с обозначенията на бранда и „Произведено в Италия“ се извива всякакси, сякаш е от пластелин. Петата не е подсилена с никакви подплънки, сгъва се като хармоника и дава един незаменим комфорт. Месинговите катарамки са направо изкусителни… Моделът Монкс в момента е писъкът на мъжката обувна мода – всеки втори джентлемен на изложението Pitti Uomo Firenze e спретнат тъкмо с такива обувки. Ала това, което стоеше на краката ми, бе най-сюблимната вариация… Обувки, които те разколебават дали да ги обуеш, или да ги съзерцаваш… А може и двете, но така погледът ти ще е постоянно сведен надолу… Английска достопочтеност и италианска лекота. Sprezattura!

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Брандът Fabi възниква през 1965 г. в Montegranaro като семейна зянаятчийница на семейство Фаби. Опитните ръце на братя Eлизио и Енрико, заедно с техните съпруги Джина и Вилия, моделират първите мъжки обувки, които със своя класически, елегантен стил и вложени висококачествени материали задават занапред и за дълго атитюда на марката.

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Само след няколко години, вече гарантирала прословутото си качество, фирмата амбициозно засилва предприемаческия си характер и през 1972 се мести в Монте Сан Джусто във фабрика от 1200 кв.м., с нужда от повече пространство за увеличаване на производствения си капацитет. Определяща за бранда очевидно е силната способност да се съгласува традиция и иновация. 80-те години маркират, възоснова на един безусловно трайно изграден успех, разширяване на приоритетите на дружеството в търсене на нови пазари, благодарение на продължаващото желание да се преследват все по-амбициозни цели. Между 93 и 94-та брандът лансира и дамска колекция Fabi Donna: метро, бляскава и изтънчена. Утвърждаването на марката в непрестанна еволюция е факт… В продължение на почти половин век, Fábi сигнира висок клас обувки за мъже и жени, превръщайки се във времето във водеща компания, благодарение на която постепенно и прогресивно идва участието на най-новото поколение на семейството, което знае как да привлече нови проекти там, гдето има вече добре изградена производствена традиция.

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Днес Fábi има привилегията на щемпела "Произведено в Италия", отличена компания, носител на елегантност и стил, прозорлив наблюдател на тенденциите и имаща силен нюх за предвиждане на нови начини на съществуване, което я нарежда сред най-добрите, благодарение на голямото умение, оптимална точност и умела обработка. Качеството е комбинирано с традицията в технологията: 344 майстори обущари и занаятчии работят в тясно сътрудничество със служители на компютърните технологии и най-новите машини, които имат непрестанно грижата да се гарантира високо качество в иновативни продукти, с внимание към детайла, избора на суровини, винаги, подбрани в съответствие със строги критерии.

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Сегашният щаб, разположен в Монте Сан Джусто и открит през декември 2004 г., се разпределя на място от 15 000 квадратни метра в модерна работна среда, приветливи и динамични помещения, с много въздух и деликатни зелени площи ... идеалното място за синергия ! Перфектното изпълнение на целия процес - от концепцията за проектиране, от производството до продажбата, всичко това се случва в интериора на комплекса, което прави продукта Fábi идеален и уникален.

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Клиентите на Fabi са внимателни и взискателни, сигурни в избора си, в състояние да оценят стойността на тези обувки, изработени ръчно от благородни материали...
Един чифт красиви обувки, елегантни и гъвкави – това е мечтата на много хора. Една мечта Fabi, една приказка, постигната благодарение на комбинацията от два основни елемента: качество и технология. Накратко, традицията Fabi и Flex Goodyear патентът, едно класическо английско изобретение. Fabi, с патента Flex Goodyear, е обновената исторически английска обработка Goodyear, благодарение на която е възможно създаването на automodellante обувки с подметка на високо равнище, извиваща се с лекота, предлагайки гъвкавост, каквато никога не сме виждали преди.

Фабулата FABI – немислимо прецизната фабрикация

Така в класическия контур е внедрено удобство, което прави обувките на FABI незаменими. Трябва да ги имате!