Какво е бъдещето на конфекционната индустрия в България?

На 23 април в Доходното здание в Русе с презентации на иновативни решения, очертаващи бъдещето на конфекционната индустрия започва двудневният конгрес Ричмарт Иновейшън (Richmart Innovation). Машини и съоръжения ще представят множество европейски производители - Brisay (DE), Eton (SE), Kaenengiser (DE), Veit (DE), Pfaff (DE), Strobel (DE), AVM (DE), Ina Trading (BG), Lectra (DE). Фирми от Италия ще представят платове - Vitae Barberis, Reda и Fintes. Редица консултантски компании и университети с профил моден дизайн също ще направят презентации.

Модният конгрес е част от Международен моден форум - Русе 2010, който обединява множество събития и цели да бъде място за бизнес среща на Западна Европа и България. На 24 април ще се събере на заседание в Русе и управителният съвет на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ). Също на 24 април ще се проведе и дискусия за образованието в модата и производствените практики.

Всички мероприятия са безплатни за посетителите.

След "сериозната" част през деня, вечер ви очакват много приятни емоции с модните ревюта "Моден портал 2010" и конкурсът за дизайнери, по време на който ще бъде връчена "Златна игла 2010", кристална топка от Eton (SE), приз от Brisday (DE) и др. Съпътстващите събития включват улица на занаяти, отворени врати в русенски музеи и галерии, автомобилно изложение и др. По примера на западни събития се предвижда и нощно пазаруване - МОЛ Роял и други магазини по ул.Александровска ще бъдат отворени през нощта на 23 срещу 24 април.

Ако се занимавате с мода, заповядайте в Русе на 23 и 24 април за да научите нещо ново, да напазарувате или просто да се забавлявате.

Какво е бъдещето на конфекционната индустрия в България