Класическите мъжки палта, които
следва да различавате


Crombie Coat е класическо английско палто за градски условия. Ушито от дебела вълна, то е много подходящо за неуютните есенни и зимни дни. Най-шик е да е на многотрадиционалната фирма Tibbett, чиито корени могат да се проследят назад до 1898 г.

През деветнадесети век на мода е Chesterfield. Първият му почитател е член на огромната фамилия Earls of Ihe Chesterfield. Може да се каже, че аристократът съм го е проектирал и заръчал на шивача си. Честърфийлд може да бъде едноредно и двуредно, в бежово, синьо или черно, но класическото палто е едноредно и със скрито закопчаване от плътна вълна, рибя кост в сиво и с черна кадифена яка.


Класическите мъжки палта, които следва да различавате


British warm overcoat, както го наричат англичаните, първоначално е част от военната униформа, за което свидетелстват пагоните. Шие се от дебела вълна Melton Wool, а понякога и от Cavarly Twill. Съществува и благороден вариант от кашмир. В дългата си версия палтото издава родството си с Trench-coat, отново една военна дреха, радваща се на успех в цивилния живот. Познавачите си го заръчват обезателно при Gieves & Hawkes.

Covert Coat е тясно и късо палто, което на пръв поглед прилича на Честърфийлд, но платът е друг - лек Twill, който може да се носи целогодишно. По маншетите и в долния край има няколко декоративни тегела, т.нар. railroading. Бидейки обичайно светлокафяло, то е декорирано с тъмнокафява кадифена яка. Първоначално това палто е предназначено за лов и езда, за което свидетелства големият вътрешен джоб, предназначен за муниции и други ловни принадлежности.